Če se ti kdaj zaluštajo ribje palčke imamo za tebe nekaj eksponentno boljšega – pečen losos v panko drobtinah s svežo blanširano in popečeno zelenjavo. Mala Kuhna je namreč spet tu s preprostim in tako okusnim receptom, da že skoraj boli! Ko govorimo o jedeh, ki so sestavljene le iz nekaj sesetavin in korakov priprave, je ključnega pomena, da večino pozornosti namenimo ravno sestavinam samim – in zato danes delamo Panko lososa.
Pečen losos sloni na kvaliteti ribe in zelenjave. Zato naj bo ta na prvem mestu.
Če se le da, uporabi čim bolj sveže, na naravni način pridelane sestavine lokalnih proizvajalcev. Naj bo kvaliteta sestavin tista najpomembnejša začimba v tvoji kuhinji!
Pa poglejmo, kako smo pečenega lososa pripravili v našem video receptu.
Za ta recept smo uporabili okusno in zdravo, doma pridelano zelenjavo in file divjega lososa. Zelenjavo smo najprej za kratek čas blanširali v osoljeni vodi in jo kasneje popekli na maslu. Na koncu smo dodali nekaj oljčnega olja in limoninega soka.
Torej? Gremo na ribe? Skoči na recept!
Pečen losos – hitro in enostavno s hustljavo skorjico in sočno sredico.
Ker smo imeli file lososa brez kože, (ta pa je, vsaj zame, najboljši del 😉), smo panirali eno stran s panko drobtinami. Najprej smo ga iz obeh strani posolil in nato na strani, kjer bi morala biti koža še pomokali, namočili v jajce in nazadnje v panko drobtine. File smo pekli na zmernem »ognju«, da je skorjica postala zlato rjava. Nato smo tega obrnili in pekli še za kakšnih 30 sekund. Finito! In, o, moj bog! Kontrasta med nežnim in sočnim lososom in hrustljavo panko skorjico se pač ne da ubesedit!

Blanširaj zelenjavo in popeci v ponvici za popolno teksturo in globok ter svež okus.
Zelenjava je pravtako enostavna za pripravo. Barvno korenje smo olupili, natrgali cvetačo in narezali ohrovt. Potem smo vso zelenjavo blanširali glede na debelino, pri čemer smo ohrovt blanširali zgolj nekaj sekund. Za več informacij glede blanširanja si oglejte naše napotke na našem kuharskem tečaju za blanširanje! Po hitrem plavanju v kropu prenesi zelenjavo v hladno vodo, potem pa jo popeci v ponvici z nekaj masla, začini s soljo in pokapljaj z malo limoninega soka.
Za tiste, ki želite narediti svojo zelenjavo še malo bolj zabavno, je zdaj čas, da jo začinite po želji. Tukaj pridejo v poštev vse sorte dišavnic ali pikantnih začimb, ki jih lahko najdete in naročite pri naših prijateljih na začimbe.si.
Jed je pripravljena za serviranje, hitro in preprosto! Ta recept je prav zares odlična ideja za zdravo in več kot okusno jed, ki je praktično lahko gotova v desetih minutah.

Pečen losos s panko skorjico je hitra in okusna izbira za tisto posebno osebo, ki obožuje ribe na svež način. In v tej podobni temi si poglej še ta recept, ki prinese svežino morja na krožnik v malo drugačni obliki. Tukaj je naš recept za črne toteline z bistro ribjo juho. Odlična morska jed za bolj prefinjene duše, ki se ne bojijo nežnega azijskeg pridiha.
Do naslednjič – skuhaj nekaj malega!