Hrustljava piščančja rolca, špinača in jajce

Kaj imajo skupnega piščanec, špinača in jajce? Piščančje rolce. Eden izmed odgovorov pa je zagotovo tudi to, da se vse tri sestavine pogosto znajdejo na jedilnikih raznih fitnes diet. Žal pa so te jedi pogosto dolgočasne tako po izgledu, kot po okusu.

V mali kuhni združujemo vse oblike perutnine v tem videu

Na srečo lahko to z lahkoto spremenimo! Vem, da ocvrta piščančja rolca ne sovpada popolnoma v »low-carb« jedilnike, a če si se pripravljen malenkost pregrešiti ali poiskati alternativo moki in drobtinam, boš nagrajen z jedjo, ki je izjemna tako po okusu, teksturi in izgledu. Konec koncev se okuša najprej z očmi, kajne? 😉

Zrolajmo malo piščanca v malo piščančjo rolco

Za piščančjo rolco smo uporabili piščančja prsa, ki smo jih nadevali z gorgonzola sirom in svežo špinačo. Za omako smo uporabili sveže liste špinače, česen in kislo smetano. Za jajce na oko smo uporabili kurje jajce. In to je vsa umetnost.

Šalo na stran, to ni klasična piščančja rulada!

ocvrta piščančja rulada

Prsa prereži v kar se da tanek zrezek. Naj te ne skrbi, če ta ne bo perfekten in bo tu in tam kakšna luknja, saj boš tega kasneje v vsakem primeru zavil in luknje ne bodo več pomembne. Začini s soljo, dodaj gorgonzolo in pest sveže špinače. Zavij v živilsko folijo kar se da tesno. Tako pripravljeno rolco prestavi v zamrzovalnik za dobre pol ure ali toliko, da ta postane trdna. Ta korak je pomemben, saj boš s tem zagotovil, da bo rolca med paniranjem in cvrtjem ohranila obliko in ostala skupaj.

Odstrani folijo, paniraj v moki, jajcih in drobtinah ter ocvri do zlato rjave barve.

Hrustljava piščančja rulada

Špinačna omaka kot rahla priloga piščancu

Špinačno omako pripravi tako, da na olju za nekaj sekund popečeš na drobno narezan česen. Ko ta zadiši, dodaj sveže liste špinače in žlico kisle smetane. Začini s soljo in sveže mletim poprom.

Seveda pa pusti svoji kreativnosti prosto pot. Špinača je kot opita gospodična – odprta za vse vrste začimb, ki si jih boš omislil. Če pa potrebuješ začimbe pa klikni tukaj in si izberi kaj lepega na začimbe.si.

Za bolj podroben postopek priprave pa si seveda oglej priložen videoposnetek na začetku tega recepta!

Pečeno jajce na špinači

SESTAVINE

  • piščančja prsa

  • sveža špinača

  • gorgonzola sir

  • sol

  • poper

  • moka

  • drobtine

  • jajce

  • kisla smetana

  • česen

  • maslo ali olje

Naš repertoar se tukaj ne zaključi. Če bi rad nadaljeval na področju zdravih in slanih prigrizkov, priporočamo naše ražnjiče z rakci in mangom na žaru. Ti lahko spremenijo večerno sladkanje v pravo poslastico sladkih morskih okusov.

Hvala, da si prebral naš recept.

Do naslednjič – skuhaj nekaj malega!