Latest Posts

recept za praznični tatarski biftek
Recepti

Tatarski biftek Male Kuhne za praznično pojedino

Ja, res je. Tisti kup miksane govedine z vsemi začimbami iz kredence je lahko zelo nostalgičen ne glede na vse. Ampak dajte nam zaupat, ta tatarski biftek je nekaj drugega. Nekaj boljšega. Nekaj magičnega. In če se pripravljate na praznično pojedino, je ta recept pravo kulinarično darilo za vse, ki jih boste pogostili.

čufti v paradižnikovi omaki s pire krompirjem
Recepti

Čufti v omaki – domač recept malo drugače

Čufti v paradižnikovi omaki so jed, ki je ne smeš zamuštrat. Zamuštraj čufte in zamuštral si tisto priložnost, da občutiš toplino, veselje in ljubezen, ki izvira iz aromatiičnih in sočnih mesnih kroglic objetih v svileno ogrinjalo pire krompirja in živahne barve paradičnikove omake. Pripravi se, ker mi imamo popoln recept za čufte v omaki.

ribe recept
Recepti

Brancin sous vide z maslenim korenčkom in šalotko

Včasih se v našem hladilniku znajde brancin. In ker imamo radi poletje, nas bo današnji recept v teh hladnih, skoraj že zimskih dneh spomnil na še zadnje zametke poletja in toplih dni. Lahka, čisto prava ribja jed, polna svežine in sladkobe korenčka iz domačega vrta. Za nameček smo brancina danes pripravili s posebno tehniko kuhanja, […]

žlikrofi v naravni omaki
Recepti

Tradicionalni slovenski žlikrofi – po moderno

Danes so na meniju tradicionalni slovenski žlikrofi. Naša lepa Slovenija slovi po naravnih lepotah, razgibani pokrajini, kulturni dediščini ter neskončni ljubezni do krompirja. Zraven prav tako slovenske –  tradicionalne nedeljske jedi, ki se glede na kraj imenuje restan, tenstan ali pražen krompir, imamo slovenci v knjižici tradicionalnih receptov zapisano še eno prav posebno jed iz […]

tunin ceviche s tempura rakci
Recepti

Tunin ceviche s hrustljavimi tempura rakci

Ko tople poletne dni nadomestijo hladnejši jesenski dnevi se tudi na naših mizah pojavijo krepkejše in obilnejše jedi, ki jih lahko zelo učinkovito olajša ta recept za tunin ceviche. Privoščite si ga kadar koli v letu. Magari pozimi. Se ti mudi? Preskoči kar na recept! Kaj je ceviche? Cevhiche je za mnoge najbrž neznan izraz, […]

kuharski nasveti blanširanje
Kuharski tečaji

Kuharske tehnike: Blanširanje

Pri naših domačih ali profesionalnih kuharskih podvigih se vsake toliko časa spopademo z recepti, pri katerih je blanširanje ključnega pomena za končni rezultat.  Kaj točno pomeni izraz blanširanje?  Je postopek oz. tehnika priprave hrane, pri kateri se sestavine za kratek čas potopi v vročo tekočino, kot je vrela voda ali olje.  Sadje, zelenjava in oreščki […]

bucke recepti
Recepti

Bučke polnjene s krompirjem in bulgurjevo solato

Še ena vegetarijanska jed, ki bo na preizkušnjo postavila še tako zagretega mesojedca – poskusite naše polnjene bučke! Jedi iz pečice običajno povezujemo s hladnejšimi dnevi, ki jih srečamo jeseni ali pozimi, ko si zaželimo toplega obroka, ki ne segreje samo telesa temveč tudi duha! Če pa nam vreme zagodi že konec poletja, ko so […]